NORTH AMERICA

Denver Zoo Parking Structure

DENVER, COLORADO

RNL’s ecological approach for the Denver Zoo parking structure focused on developing design methodologies informed by scientific analysis and invention aimed toward real application of the grassland and storm water ecology of pre-settlement Denver. The constant working of the groundwater dewatering and storm water management operations were revealed and incorporated into the final appearance of the parking garage through the creation of a terraced wetland filtering system and serpentine pedestrian sky walk. Highlights include and ornamental plantings of prairie grasses an architectural metal skywalk positioned above a naturally planted courtyard that’s integrated with the underlying storm water systems.
PROFESSIONAL SERVICES
  • Landscape Architecture
CLIENT
  • City and County of Denver

« BACK TO NORTH AMERICA